LdN gadulstwo jak tralala^2
|
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 7:10 pm Temat postu: BlueConnect |
|
|
Jakieś dwa miesiące temu poszedłem do salonu Ery zaopatrzyć się w BlueConnect. Na początku - fatalnie. Modem nawiązywał połączenia, ale nie wysyłał i nie odbierał danych. Po kilkunastu próbach zadziałał w GPRS. Po kilku zerwanych połączeniach telefon na hotline Ery. Zajmą się tym. Faktycznie, po dwóch dniach problem znikł, ale połączenie nadal tylko GPRS. Znów reklamacja - GPRS to trochę mało, powinno działać EDGE. Pomogło, po paru dniach patrzę na transfer i mam ok. 9,5 kB/s. Niby żadna rewelacja w porównaniu do takiej np. Neostrady. Ale bez kabli, anten kierunkowych itp. W każdej chwili mogę wziąc modem w kieszeń i podpiąc do dowolego komputera zapewniając sobie z niego dostęp do sieci. Pozostaje tylko kwestia limitu transferu - 0,5 GB na miesiąc po przekroczeniu Era zastrzega sobie prawo do ograniczenia przepustowości. Na razie nie skorzystali z tego prawa mimo znacznych przekroczeń z mojej strony. Co mnie absolutie nie smuci. Podsuwowując - mogę z czystym sumieniem polecić tą usługę. A jak sprawa wygląda w innych sieciach ?? _________________ PAMIĘTAJ !!! Nie jesteś naprawdę pijany,
jeśli leżąc na podłodze nie musisz się jej trzymać. |
|