|
Siedlce - forum Siedlczan o Siedlcach
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szpaki gadulstwo jak tralala
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2001 11:30 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio dużo jest na kanale botów spamujących. Wiem, że to znaczy, że kanał staje się coraz bardziej popularny, ale jest ogólnie wiadomo, że spamboty są nieporządane. Proponuję, aby napisano tclkę antyspamową (ew ściągnięto taką) i załadowano ją do bota, przy czym jeszcze mogłaby ona zapisywać hosty, w razie HISa ew shella. Należy wysłać ostrzeżenie do delikwenta z groźbą wysłania logów i adresu do k-linowania. Jeżeliby takowy nie przestał spamowania, czyli pojawił się drugi raz na kanale, należy założyć bana i skilować go przez IRCopa. Nie wiem, czy to nie jest zbyt drastyczne, może wytarczy tylko ban...
_________________ Szpaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chlorek mały gadatek

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2001 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Ssiesz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
swider10

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2001 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
On 2001-06-10 11:30, Szpaki napisał:
Ostatnio dużo jest na kanale botów spamujących. Wiem, że to znaczy, że kanał staje się coraz bardziej popularny, ale jest ogólnie wiadomo, że spamboty są nieporządane. Proponuję, aby napisano tclkę antyspamową (ew ściągnięto taką) i załadowano ją do bota, przy czym jeszcze mogłaby ona zapisywać hosty, w razie HISa ew shella. Należy wysłać ostrzeżenie do delikwenta z groźbą wysłania logów i adresu do k-linowania. Jeżeliby takowy nie przestał spamowania, czyli pojawił się drugi raz na kanale, należy założyć bana i skilować go przez IRCopa. Nie wiem, czy to nie jest zbyt drastyczne, może wytarczy tylko ban...
|
Ja sie zgadzam i w to wchodze. Spam trzeba tępić, nawet drastycznie. Podpisuje sie rekami, nogami i uszami.
_________________ mogę się mylić, jestem jeszcze młody |
|
Powrót do góry |
|
 |
LySyy
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2001 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Swider co Ty gadasz, napisales to samo. Chyba nie wiesz o co chodzi i cos piszesz. Zamknij sie bo Cie skopie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|