Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gala
|
Wysłany: Wto Lis 02, 2004 10:44 am Temat postu: Projekt Zalewu 'Muchawka' w Siedlcach |
|
|
Hej, jestem studentką V roku architektury krajobrazu. Robię pracę magisterską w Siedlcach, a dokładnie projekt zagospodarowania naszego zalewu. Mam już kilka pomysłów, chicałabym jednak zrobić coś naprawdę dobrego, dlatego też potrzebuję waszej pomocy, waszych opinii. Tzn. może macie jakieś pomysły, sugestie, którymi chcielibyście się podzielić, a ja mogłabym to uwzględnić w moim projekcie. Obustronna korzyść gwarantowana. |
|
Powrót do góry |
|
|
gala
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2004 5:42 pm Temat postu: |
|
|
no tak, chyba przyjdzie mi rozmawiac z sobą samą! |
|
Powrót do góry |
|
|
Timea gadulstwo jak tralala^2
|
Wysłany: Sro Lis 17, 2004 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Mamy: wypuścić wodę z zalewu i zrobić coś żeby tak nie śmierdzial _________________ M. |
|
Powrót do góry |
|
|
gala
|
Wysłany: Sro Lis 17, 2004 7:25 pm Temat postu: |
|
|
No cóż, to napewno jest pewien problem. Jednak jest szansa aby to sie zmieniło - poprostu wymaga renowacji. Przypuszczalnie zajmie się tym miasto.
Ja jednak chciałabym się skupić przede wszystkim zagospodarowaniem wokół zalewu, tzn. uporządkowaniem tego terenu. Chciałabym zrobić coś aby zalew mógł być miejscem bardziej atrakcyjnym.
Na początek :1.usunąć okropne białe przebieralnie i WC, można by je jakoś ukryć aby nie były tak widoczne, 2. może dla urozmaicenia poprowadzić jakiś strumyk lub wysepki, plaże piaszczyste, kamieniste i trawiaste. 3. zaprojektować zaplecze spotrowe 4. zrobić coś z harcówką, ciągi piesze i rowerowe...
Może kiedyś coś rzuciło wam się w oczy, a można by coś podobnego zrobić nad zalewem, jakaś nowa dyscyplina sportowa... |
|
Powrót do góry |
|
|
DarkIta gadulstwo jak tralala^2
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2004 12:57 am Temat postu: |
|
|
jak widac zainteresowanie siedlczan jest wprost powalające .. wiec może przenies projekt do Białegostoku, też mamy taki niewiadomo jaki zbiornik wodny .. czasami nawet można z niego krzystać latem .. ale z tego co wiem, to caly czas jest to jedna wielka zaniedbana dziura ..
generalnie pomysl popieram , choć nie jestem z siedlec i moge sie zalozyć ze jak w koncu ktos z tym zalewm zrobi porzadek to sie wszycy beda cieszyc , nie wazne co wymyslisz
więc daj se z ludzikami na luz i pusc wodze fantazji _________________ Szkodzę ludziom, rzucam czary,
sprowadzam nieszczęścia
IMPORT - EXPORT |
|
Powrót do góry |
|
|
gala
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2004 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Niestety. .....
Ale tu nie tylko chodzi o projekt dla siedlczan, ale tez o moja prace magisterska... chcialabym aby to byla dobra praca i pomyslalam ze fajnie by bylo o tym pogadac...Np. moja kolezanka robi projekt w Kazimierzu i jest duze zainteresowanie na forum, ale to sa Siedlce ...
Niewazne, i tak juz przestalam czekac na jakikolwiek odzew, przeciez i tak poradzilabym sobie. Dzieki i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|