Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Basebox gadulstwo jak tralala
|
Wysłany: Sro Lut 05, 2003 3:05 pm Temat postu: Problem z HDD'em (psychiczny / software'owy) |
|
|
no dobra .... problem wyglada tak :
ma ja sobie dysk 20gb, podzielony na 5gb ( c: ) i 15gb ( d: )
obie partycje sa przystosowane pod windowsa 98se (fat32)....
w trakcie wizyty u doddy'ego : skopiowalem sobie cala zawaartosc c:, a d: juz nie udalo mi sie skopiowac... win xp zaczal sie kszaczyc juz podczas zliczania ilosci miejsca zajmowanych przez katalogi....
kolejne pozniejsze proby uruchomienia windowsa u doddy'ego byly strasznie powolne......
po wizycie u doddy'ego : zabralem dysk do domu sprawdzic czy wszystko jest w porzadku. wlaczam i.... autodetekcja ok... lecz system sie nie laduje (nawet nie pojawia sie napis : uruchamianie systemu....). Po odpaleniu z dyskietki startowej wpisuje "dir c:" - i wyswietla mi zawartosc dysku c , ale cos strasznie dlugo zlicza ilosc wolnego miejsca. Zas gdy biore "dir d:" , wyskakuje mi komunikat "Uszkodzona tablica alokacji plikow, dysk d" .
FDisk pokazuje mi obie te partycje jako "f@t22"
Pytanie : czy jest jakis sposob na naprawienie tej tablicy alokacji ? (bardzo chcialbym odzyskac dane co mam na dysku). CZy nie da sie nic zrobic i tworzyc partycje od nowa?
Please , napiszcie jesli mieliscie podobne problemy!!!
ps. jesli jest to istotne :
c: 5gb / glowna
d: 15gb / rozszerzona (extend) _________________ You wha'?! Speek 2 thee ass, 'cause that face ain't listen!!!
----------------------------------------------------
Basebox
basebox@poczta.onet.pl
www.basebox.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
IRA gadulstwo jak tralala^2
|
Wysłany: Czw Lut 06, 2003 9:04 pm Temat postu: |
|
|
ja w takich wypadkach robię rzecz prostą.
a wydaje się iz mamy przypadek gdy coś jest poniżej
a) uszkodziła się logicznie struktura fatu
(wirus albo samo albo zworka 30gb)
b) dysk się sypie..
w obydwu wypadkach co robię to dd pod linuksem na
drugi dysk równy lub większy. i na kopii odzyskuję co się
da.. na ogół się daje .. jak dysk nie padł całkiem
ale wtedy też przełożenie elektroniki pomaga - też praktykowałem
kilka razy.
pozdrawiam
irek |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2003 11:47 pm Temat postu: Re: Problem z HDD'em (psychiczny / software'owy) |
|
|
Basebox napisał: | Please , napiszcie jesli mieliscie podobne problemy!!! | jesli bardzo ci zalezy to moge ci naprawic. tzn.. zobaczymy co da sie zrobic |
|
Powrót do góry |
|
|
vibo uu Panie .. ta to dopiero ma gadane^3
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2003 11:50 pm Temat postu: |
|
|
to bylem ja.. eh.. cos mi sie nie zalogowalo :P _________________ vibo-vit smaczny zdrowy... |
|
Powrót do góry |
|
|
Basebox gadulstwo jak tralala
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2003 5:26 pm Temat postu: Re: Problem z HDD'em (psychiczny / software'owy) |
|
|
Anonymous napisał: | jesli bardzo ci zalezy to moge ci naprawic. tzn.. zobaczymy co da sie zrobic |
w sumie to temat uznalem za zamkniety bo juz mam go naprawionego od 2 miechow.... cena jaka za to zaplacilem nie byla wysoka /.... musialem poodsniezac podworko z 30cm'ej warstwy sniegu ))
w kazdym razie dzieki dla kazdego kto oferowal pomoc .... pissssss! _________________ You wha'?! Speek 2 thee ass, 'cause that face ain't listen!!!
----------------------------------------------------
Basebox
basebox@poczta.onet.pl
www.basebox.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|