Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gwiazdka gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Nie Gru 15, 2002 9:15 pm Temat postu: Prywatnosc |
|
|
Gdzie sie zaczyna a gdzie konczy prywatnosc? jak sie ma prywatnosc do stosunkow miedzyludzkich? Gdzie jest granica prywatnosci wsrod osob bliskich? Kiedy prywatnosc przeradza sie w izolacje lub skrytosc? Czy za szeroko rozumiana prywatnosc moze zaciazyc na zwiazku? _________________ K.R.- autor nie ponosi odpowiedzialnosci za ewentualne szkody spowodowane przeczytaniem tego postu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rozbi gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Pon Gru 16, 2002 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Prywatność jest to coś co dzieje się w głowie człowieka, i tylko od niego zależy ile tego co ma w głowie ujrzy światło dzienne. Nie ma granicy prywatności wśród osób bliskich zawsze może się okazać, że człowiek z którym żyło się parę(naście) lat jest zupełnie inny. A czy może zaciążyć na związku ??? To zależy tylko od drugiej osoby, ile ona chce wiedzieć, a ile wolałaby sie nie dowiedzieć i czy i kiedy zacznie jej to przeszkadzać.
Prywatność fizyczna dla mnie nie istnieje każdy ma to co ma, bo taki się urodził i każdy wie co on tam może mieć A to co w głowie to zmienne. _________________ ------OKO WIDZI WSZYSTKO-----
ONI Są wśród nas |
|
Powrót do góry |
|
 |
DarkIta gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Wto Gru 17, 2002 4:09 pm Temat postu: |
|
|
prywatność........ to wszystko zalezy .... z kim sie obcuje ..
sa ludzie ktorzy sa mi bliscy pomimo, ze mam kontakt znimi tylko przez siec i duzo o mnie wiedza, a sa tacy z ktorymi widiuje sie codzinne i sie wkurzam, gdy stanie gdzies blisko mnie. I tu sie nasuwa pytanie , blisko to znaczy ile ...?
kiedys widzialam taki smieszny podzial , ze do 15 cm podchodza tylko ososby najblizsze , potem chyba do 1m ,-rodzina , itd .. nie pamietam , niestety , gdzie to bylo .
i zgadzam sie z Rozbim , ze i tak nawazniejsza jest nasz wola , ile i komu chcemy o sobie powiedziec _________________ Szkodzę ludziom, rzucam czary,
sprowadzam nieszczęścia
IMPORT - EXPORT |
|
Powrót do góry |
|
 |
IRA gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Sro Gru 18, 2002 10:26 am Temat postu: |
|
|
i się zgodzę .. i nie zgodzę.
prywatność w związku IMHO powinna być powiązana z zaufaniem.
tzn .. owszem wiemy o sobie wszystko, bo wiemy za zgodą drugiej strony co ona ma w torebce a on jaki sms w komórce. ale należy pamiętać iż jeśli wiemy to po co mamy cały czas wiedzieć (czytaj zaglądać kontrolować itp) . i tutaj już pojawia się zaufanie..
mały bełkocić .. ale mam nadzieję że coś niecoś dotarło
podrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sauron gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Sob Gru 21, 2002 1:53 am Temat postu: |
|
|
Podzielam zdanie Irka i potęguje
Zaufanie to podstawa związku. Jeśli zaczynasz kontrolować druga osobe to takie zachowanie najczęściej doprowadzi do obłedu i rozstania. Związek to nie ciągła kontrola to zaufanie kompromis wzajemna relaizacja i rezygnacja z rzeczy które się kiedys robiło jak się było samemu.
 _________________ Navigare Necesae Est |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gwiazdka gadulstwo jak tralala^2

|
Wysłany: Wto Gru 24, 2002 12:05 am Temat postu: |
|
|
Popatrzcie jednak na ten problem z drugiej strony... co jesli prywatnosc przeradza sie w skrytosc? co jesli widzimy, ze druga osoba cos przed nami ukrywa albo po prostu odcina sie od nas? a przeciez nie mozna o nic nie pytac! to byloby lekcewazeniem! kiedys dzwonilam do chlopaka zeby pogadac i mimochodem zapytalam sie gdzie jest, ale sie cofnelam i powiedzialam, ze nie chcialam jednak o to pytac (by nie robic mu przesluchania) temu zrobilo sie strasznie smutno, ze nie obchodzi mnie gdzie jest, i ze w ogole jest mi wszystko jedno co on robi. Wiec pytam jeszcze raz: gdzie jest ta granica miedzy troska a brakiem zaufania? _________________ K.R.- autor nie ponosi odpowiedzialnosci za ewentualne szkody spowodowane przeczytaniem tego postu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|